Sunday, 15 June 2014

MENGAPA ESP AMAT SESUAI UNTUK PESAKIT DIABETES & IBU HAMIL


3 SEBAB MENGAPA ESP AMAT SESUAI UNTUK PESAKIT DIABETES & IBU HAMIL



1. NON-GMO SOYA
Non-genetically modified organism bermaksud sumber soya yg digunakan adalah soya yg asli; tidak diubah struktur asal DNA nya. Makanan yg telah diubah secara 'engineering' boleh menyebabkan risiko membahayakan kesihatan terutamanya dalam jangka masa panjang. Ini kerana terdapatnya bendasing yg secara sengaja telah disuntik ke dalam sumber makanan yg GMO atau yg telah diubah struktur asal DNA nya.


2. LOW GLYSEMIC INDEX
Pesakit diabetes dan ibu hamil amat perlu untuk mengambil makanan yg mempunyai indeks glisemik yg rendah supaya mereka tidak kerap merasa lapar dan mengambil makanan dalam kuantiti yg banyak. Pengambilan makanan yg berat & mengenyangkan dengan kerap boleh meningkatkan paras gula bagi pesakit diabetes & ibu hamil. ESP memberikan tenaga serta rasa kenyang yg lebih lama kerana kandungan protein yg tinggi.


3. PROTEIN YG TINGGI
Protein yg tinggi memberikan bekalan tenaga serta rasa kenyang yg berpanjangan kepada sesiapa yg mengambilnya. Pengambilan 1-2 sudu besar ESP bersama-sama dengan jus buah kegemaran anda boleh membuatkan anda berasa kenyang sehingga ke waktu makan tengahari! Bagi ibu hamil, protein juga amat penting sebagai keperluan tumbesaran janin yg dikandung terutamanya bagi membentuk otot serta tulang bayi yg kuat.


Berminat utk dptkan esp anda,Cpt2 Hubungi saya.

Facebook : Sunita Arzansu Supiyan ( Sila add friend saya dahulu ya )
Email: sunita.arzansu@gmail.com
Blog: http://vitaminumiebeautyandhealthy.blogspot.com/
Sms / call / whatsapp: 013-3493711
Pages Facebook : Vitamin Umie Beauty & Healthy

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.